Haber

Başkan Yardımcısı Yılmaz: “2026’da yeniden tek haneli rakamlara (enflasyona) ulaşacağız”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyonla ilgili olarak, “2026’da yeniden tek haneli rakamlara ulaşacağız.”

Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti Ankara İl Başkanlığı tarafından Cemil Meriç Kültür Merkezi’nde düzenlenen İl Başvuru Meclisi toplantısına katıldı. Yılmaz, konuşmasında Cumhuriyetin 100. yıl dönümünün büyük bir coşkuyla kutlandığını belirtti. Cumhuriyetin kurulduğu kurallar ile mücadelenin özü ile Gazze’de yaşananlar arasında bir ilişki olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Biz emperyalist güçlere karşı savaşarak Cumhuriyeti kurduk. O günün sömürgecileri ve emperyalistleri Ortadoğu’da bugün olduğu gibi kendi tasarımları var ama milletimiz o oyunları oynamadı.” Yenilgiye uğratıldı ve Türkiye Cumhuriyeti kuruldu. Bugün Gazze’de de benzer bir durumla karşı karşıyayız. Yine benzer güçler, hiçbir ahlaki sınır tanımadan, hiçbir hukuk tanımadan, kendi tasarılarını, kendi çıkarlarını, kendi insanlık dışı ekip hedeflerini gerçekleştirmek için insanların üzerine bomba yağdırıyorlar. Nasıl ki Cumhuriyet kurularak o oyunlar bozulduysa, Ortadoğu’da oynanmaya çalışılan oyunlar da elbette bozulacaktır. Birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendireceğiz. Ve inşallah hem Türkiye Cumhuriyeti olarak, hem de tüm mazlum milletler olarak geleceğe çok daha güçlü yürüyeceğiz. Medeniyet adı altında her şeyi mümkün kılacağız. Her türlü zulmü ve barbarlığı yapanlar ahlaklarını kaybetmişlerdir ve hiçbir ahlaki üstünlükleri yoktur. Ahlak ve hukuktan yoksun bir güç asla sürdürülebilir olamaz. Ahlaki ve hukuki meşruiyetini kaybetmiş güçler bir süre sonra kendi yüklerinin üzerine çökeceklerdir. İnsanlık tarihi bunun pek çok örneğini görmüştür. “İnşallah bu boş medeniyet söyleminin yerini, insanların yaşadığı acı ve ızdıraplardan bizi uzaklaştıracak gerçek bir medeniyet alacaktır” dedi.

“Gazze’de 30 gündür insanlık suçları işleniyor”

Gazze’de 30 gündür insanlık suçları ve savaş suçları işlendiğini belirten Yılmaz, “Sivillerin acımasızca bombalanması, hastanelerin bombalanması, çocukların, kadınların ve yaşlıların katledilmesi, ambulansların bombalanması, yardımlardan mahrum bırakılmalar. İnsanların temel ihtiyaçları, su ve elektrik, bunların hepsi insanların gözleri önünde.” Oluyor. Bütün bunlara rağmen ateşkes çağrısı bile yapamayan ülkeler ve yönetimler var. Bu yeterince utanç verici. Aslında böyle bir siyasetin mümkün olmaması gerekir. İnsanlık şu anda bir sınavdan geçiyor, öyle bir dönemdeyiz ki. Böyle zamanlarda ortada duramazsınız, tarafınızı seçmek zorundasınız. Bu olaylar karşısında ateşkes isteme iradesini bile gösteremediklerini tüm dünya izledi. Böyle zamanlar ülkeleri ve insanları birbirinden ayırmamızı, kimin nerede olduğunu anlamamızı sağlayan zamanlardır. Görülüyor ki, dünyanın her yerinde, Müslüman olsun olmasın, erdemli yönetimler ve bireyler ortaya çıkmış, hiçbir erdem ölçüsünün olmadığı, hiçbir değeri olmayan şeylerin çok açık bir şekilde ortaya çıktığı bir dönemdeyiz. Bu dönemleri çok iyi anlamamız gerekiyor. Umarız bu olaylar gelecekte çok farklı bir dünyanın kurulmasına vesile olmuştur. 2053, 2071 derken biraz da bunlardan bahsediyoruz. Daha adil bir dünyadan bahsediyoruz. Cumhurbaşkanımız daha adil bir dünyadan bahsediyor. Neden böyle söylediğini yaşananlardan bir kez daha görmüş olduk. İnşallah Türkiye olarak güçleneceğiz, birliğimizi, beraberliğimizi ve gücümüzü güçlendireceğiz, daha çok çabalayıp, daha çok ter dökerek milletimizin daha güçlü, daha müreffeh bir Türkiye’sini inşa edeceğiz” dedi.

“Hem Türkiye Yüzyılını inşa edeceğiz, hem de saf milletlerin umudunu yeşerteceğiz”

“Hem Türkiye Yüzyılını inşa edeceğiz hem de saf milletlerin umudunu yeşerteceğiz” diyen Yılmaz, şöyle devam etti: “Bütün bu olaylara kararlılıkla yaklaşıyoruz. Türkiye dün olduğu gibi bugün de Filistin’in yanındadır. Cumhurbaşkanımız açıkça yanındadır. Bu olayların başladığı günden bu yana her zaman yaptığı gibi mağdurların ve mazlumların yanındayız.” Öncelikle gerginliğin azaltılması, ateşkesin sağlanması, insanların, bebeklerin, çocukların ölmemesi için her türlü çabayı gösterdi, her türlü diplomayı ve çabayı gösterdi. Diğer yandan bölgemiz, Türk dünyası ve İslam dünyası başta olmak üzere tüm uluslararası platformlarda da yer aldı. “Onu seferber etmeye çalıştı ve bu çabalarını sürdürüyor” dedi.

“Umarım Türkiye Cumhuriyeti kurduğu bu ittifaklar ve ilişkilerle Filistin davasına sonuna kadar destek vermeye devam eder.”

Türkiye Cumhuriyeti’nin Filistin davasına sonuna kadar destek vermeye devam edeceğini belirten Yılmaz, “Bağımsız egemen bir Filistin Devleti kurulmadan, başkenti Kudüs olmadan, iki devletli çözüm olmadan Filistin davasına destek olacağını açıkça ifade ettik. Bu bölgede hiç kimse iman etmeyecek, bu bölgeye barış ve adalet gelmeyecektir.” “Bu yönde de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz Türkiye olarak insanların kalıcı olarak huzur ve güvene kavuşmasının teminatı olabileceğimizi gösterdik. Türkiye Cumhuriyeti kurduğu bu ittifaklar ve bağlarla arkasında durmaya devam edecektir. Sonuna kadar Filistin davası. Bir yandan daha çok masum kanı kazanılacak.” Öte yandan şiddetin daha fazla yaşanmaması için bu bölgede kalıcı barış ve huzur için çalışmaya devam edeceğiz. Bu insanlık dışı katliamlara ve barbarlığa sessiz kalanları, durumlarını yeniden düşünmeye davet ediyorum. Çok geç olmadan, eğer zerre kadar insanlıkları kalmışsa, biraz hukuk anlayışları varsa, durumlarını tekrar gözden geçirip insanlıktan uzak durmalıdırlar. Sizi yan duruş sergilemeye davet ediyorum. “Tüm erdemli insanlarla ve dünyanın hakikat için çalışan tüm kesimleriyle birlikte bu mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

AK Parti’nin tek başına iktidara gelişinin 21. yıl dönümü olduğunu hatırlatan Yılmaz, “Biz 21 yıl önce sessiz devrim yaşadık. AK Parti ve Cumhurbaşkanımız, liderimiz 21 yıldır bu ülkeyi yönetiyor. Biz bu ülkeyi yönetiyoruz.” Bu süreçte pek çok hizmet kazandık. 21 yılda ekonomimizi yeniden inşa ederken, bir yandan toplumsal refahı artırdık, bir yandan vesayet zihniyetlerini ortadan kaldırıp demokratik standartlarımızı yükseltirken, diğer yandan da Türkiye’yi dünyada daha etkin bir güç haline getirdik. İktidara geldiğimizde nüfusumuz 66 milyondu. Bu yılın prestijiyle 86 milyona ulaşacağız inşallah. 36 milyar. Dolar ihracatı olan bir ülkeydik, şu anda 255 milyar dolardan bahsediyoruz. Kişi başına düşen milli gelirimiz sadece 3 bin 600 dolardı, bu yıl sonunda inşallah 12 bin doları aşacağız, 230 milyar dolarlık bir ekonomiydik, bu yıl sonunda inşallah 1,1’e yaklaşan bir ekonomiye sahip olacağız. trilyon dolar. Ekonomik büyüklüğe ulaşacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde tüm engellere, tüm olumsuzluklara rağmen bugünlere getirdiğimiz Türkiye’de çok farklı bir bakış açımız var. Elbette tüm dünyayla birlikte bizim de tüm süreçlerde yaşadığımız sorunlarımız var. Özellikle enflasyon ve yüksek hayat pahalılığı en önemli sorunlarımızdır. Öte yandan büyük bir başarı elde ettik. Büyüdük, istihdamımız arttı, ihracatçımız arttı, turizm gelirlerimiz arttı. Bütün bunlar olumlu gelişmeler. Ama bu arada enflasyonumuz da istemediğimiz seviyelere ulaştı. Elbette bunu bir sorun olarak görüyoruz. ve bunu birinci öncelikli sorunlarımızdan biri olarak görüyoruz. Bu konuda gerekli tüm adımları kararlılıkla atmaya devam edeceğiz. Para politikalarımız, maliye politikalarımız ve yapısal reformlarımızla enflasyonu yeniden tek haneye indireceğiz. Buradaki çalışmalarımızın sonuçlarını aylık olarak görmeye başladık. Geçen ay yüzde 3’ün biraz üzerinde olan enflasyon, önceki dönemlerde daha yüksekti. Aylık bazda düşüş başladı. Yıllık bazda da önümüzdeki yılın ortasından itibaren düşüşler göreceğiz. 2026 yılında tekrar tek haneli rakamlara ulaşacağız. Bunu eğlence olsun diye söylemiyoruz. Bunun planını, programını, politikalarını yaptık. Bunu adım adım hayata geçiriyoruz. Neden her şeyin bir anda olamayacağını merak ediyor olabilirsiniz. Çünkü istikrar çok fazla var sevgili kardeşlerim. Bir yandan enflasyonla mücadele edeceksiniz. Öte yandan büyümeyi ve istihdam artışını belli bir oranda sürdürmemiz gerekiyor. Diğer taraftan zor durumda olan kesimleri de enflasyona karşı korumak için bazı tedbir ve politikalar uygulamamız gerekiyor. “Dolayısıyla tüm dengelerimizi dikkate alarak enflasyonu kademeli ama kararlı bir şekilde düşürüyoruz ve düşüreceğiz” dedi.

“AK Parti yerelden merkeze gelen bir partidir”

Yerel seçimlerin yaklaştığını belirten Yılmaz, “Yerel seçimler de çok ama çok değerli. Yerel seçimler açısından, yerel demokrasi açısından, Türk Yüzyılının Türk Yüzyılına uyumlu inşası açısından çok önemli. Merkezi irade. İnşallah Mart ayında yerel seçimleri yapacağız. AK Parti yerelden merkeze gelen bir partidir.” “Cumhurbaşkanımızın İstanbul’daki başarısı, o dönemde Ankara, Konya, Kayseri ve çeşitli bölgelerde elde edilen başarılar bizi merkezi yönetime taşıdı ve bugünlere getirdi” dedi.

Kimsenin Ankara ve İstanbul’daki başarısızlıklarına kılıf aramaması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, “Kaynaklarınızı iyi değerlendirir, verimli kullanır ve toplumu harekete geçirirseniz başarırsınız. Tam tersine bugün merkez olarak Biz yönetim olarak yerel yönetimleri her ne olursa olsun destekliyoruz. Bu AK Parti döneminde yapılan en önemli reformlardan biridir.” “Kimse başarısızlığına bahane aramasın. Kimse yapmadığı hizmetlerden dolayı başkasını suçlamasın. Herkes görevini yapacak, görevini bilecek ve vatandaşlarımız da bunun takipçisi olacak” dedi. – ANKARA

haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler
haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort