Haber

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na Destek “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” Mitingi… Saadet Partisi’nden Sabri Tekir: “Adalet Herkesindir”

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sabri Tekir, Saraçhane mitinginde yaptığı konuşmada, “Adalet herkes içindir. Adalet, yaş, cinsiyet, etnik köken ve benzeri hususlar ne olursa olsun herkese eşit ve dengeli bir şekilde sunulmalıdır. 84 Bu nedenle ana mottomuz ‘Herkes İçin’dir. ‘Adalet’ demeye devam edeceğiz” dedi. Tekir, “Kutuplaşmayı kendi siyasi çıkarları için gerekli görebilirler. Ama onlar kutuplaşma dedikçe biz kucaklaşmayı amaçlıyoruz.”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılması ve siyaset yasağı getirilmesinin ardından Altı Masa’yı oluşturan siyasi partilerin liderleri, İstanbul’da düzenlenen “Milli İrade” mitingine güç kattı. İstanbul Saraçhane’de İBB önü. Bir yere geldiler.

Saadet Partisi adına söz alan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sabri Tekir, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun “Önceden planlanmış, takvime bağlı küçük bir sağlık sorunu nedeniyle gelememiş olsa da gerçi burada olmayı çok istiyordu.” Tekir dedi ki:

“KAMU BİLİNCİ BU KARARI HİÇ BİR ZAMAN HUKUKİ OLARAK KABUL ETMEDİ VE KABUL ETMEMİŞTİR”

“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu hakkında bir karar alınmıştır. Bu mübarek beldemiz hakkında bir karar verilmiştir. Kamu vicdanı bu kararı hiçbir zaman jenerik olarak kabul etmemiştir. Bu karar kamuoyunda siyasi bir karar olarak algılanmıştır. Kamu vicdanı daha önce makam sahibi için okuduğu bir şiirden dolayı karar verildiğini algılamış.Ama herkesin bildiği bir gerçek var.Bu tarihi gerçeği sizlerle paylaşmak istiyorum.Bu defalarca yaşanmış bir gerçek. Tarihin çeşitli dönemlerinde.Hesaplara göre bu mekanizmaya müdahale edenler zaman içinde kesin ve kesin olarak kaybetmiştir.Eğer böyle bir müdahale olursa ve kamu vicdanı varlığını kabul ederse,bulaşanlar mutlaka yine kaybeder.Tarihin akışı böyledir. arkadaşlar bu tarihin akışını değiştirmek öyle kolay değil.doğa böyle kimsenin herhangi bir akışı engellemesine asla izin vermiyor.burada açıkça ilan ediyoruz.birileri kuralları ihlal ederken hukuka haksızlık ederken, asla hukukun dışına çıkmamaya kararlıyız. Hukukun sınırları içinde kalacağız. Bu milletin huzuru, bu milletin huzuru ve bu milletin geleceği için hukukun sınırları içinde kalmaya kararlıyız.”

“Kutuplaşma dedikleri sürece kucaklaşmayı hedefleyeceğiz”

“Adaletsizliği siyaset malzemesi haline getirip, adaletsizliğe teşebbüs etse de biz her zaman adaletin yanında olacağız ve ‘Herkes için adalet’ demeye devam edeceğiz. Adalet herkes içindir. 84 milyon insan, yaşı, cinsiyeti, prestiji olmadan herkesin erişimine açık.” , etnisite vb.Adalet eşit ve istikrarlı bir şekilde sunulmalıdır.Bu nedenle ana sloganımız ‘Herkes için Adalet’ demeye devam etmek olacaktır.Bunu isteyebilirler.Kutuplaşmayı kendi siyasi çıkarları için gerekli görebilirler. Ama kutuplaşma dedikleri sürece kucaklaşmayı hedefleyeceğiz, politikalar 84 milyon insanın kucaklaşmasını sağlayacak politikalar olacak.

“YALANIN KEMİK KABUĞU KIRILACAKTIR”

Sevgili İstanbullular, aziz milletimiz. Emin olun; bu süreci sağduyu ile devam ettireceğimizden umutlu olun. Yaşadığımız bu düşünceleri yine ortak akılla aşmaya çalışacağız. El ele, gönül gönüle yarının Türkiye’sini kurmaya çalışacağız inşallah. Bir şairimizin mısrasıyla sözlerimi bitirmek istiyorum. ‘Bir gün gelir, toprak uyanır, ağaç uyanır. Böcekler uyanır. Sarı bozkır titriyor. Çıplak dağlar yeşerir. Gökyüzü kirli dumanlardan yıkanır. Temiz bir rüzgar esiyor. Yıldızların ortasında. Şimdi müjdenin kurşun yükünü taşıyorsun. Saçmalığın kemik kabuğu çatlayacak. Bahçenizde büyüyecek olan adaletin saf çocuğu.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu