Haber

Karamollaoğlu: Aday şubatta netleşecek

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, TV5’te yayınlanan ve Mustafa Yılmaz’ın sunduğu ‘Gündem Türkiye’ programına konuk oldu. Burada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Karamollaoğlu, Altı Tablo’nun adayı hakkında “Takvim dediğimizde şubat ayına girmiş sayılırız. Şubat ayında bu konu mutlaka netleşecek.”

‘ÖNÜMÜZDEKİ HAFTALARDA KESİNLİKLE OLMASI GEREKİYOR’

Altı Masa’nın cumhurbaşkanı adayına mensup olan Karamollaoğlu, “Tabii herkesin merak ettiği ‘Bu aday nerede’ konusu şimdi tabii ki gündeme geldi. Nedenmiş? Çünkü seçim kararı neredeyse verilmişti. Bundan daha olağan bir sonuç yoktur. Buradaki sorun, seçilebilecek, toplumun beğenisini kazanacak ve altı partinin de desteklediği bir cumhurbaşkanı adayının önümüzdeki gün ve haftalarda kararlaştırılıp sağlamlaştırılması gerektiğidir. Bugüne kadar belediye başkanları da medyada ön plana çıktı. Başka isimler de gündemdeydi ama siyasi parti veya genel başkan olarak; Bu konuyu hiçbir zaman gündemimize almadık” dedi.

‘ZAMAN BAŞLADI’

İsminin konuşulmadığını söyleyen Karamollaoğlu, “Tam karar zamanı. Önümüzdeki günlerde mutlaka cumhurbaşkanı adayını belirleyip ilan etmemiz gerekiyor. Takvim dediğimiz zaman şubat ayına girmiş sayılırız. Şubat ayında bu konu kesin olarak netleşecek.” Karamollaoğlu, 12’nci toplantıda adayın belirlenip kamuoyuna duyurulacağı iddialarına ilişkin şunları söyledi: “O zamana kadar istişareler yapılacak. Bu istişareler sonucunda herkesin hemfikir olduğu bir isim belirlenirse; Orada da yapılabilir. Ama şubatta yapılması gerekiyor. Çünkü artık seçim tarihi aşağı yukarı beş ve zaman daralıyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu