Kaspersky: Türkiye’de casus yazılımların saldırısına uğrayan kullanıcı sayısı yüzde 137 arttı
Kaspersky uzmanları, 2023’ün başında Türkiye’de casus yazılımların saldırısına uğrayan kullanıcı sayısının yüzde 13,7 arttığını açıkladı.
Kaspersky’nin açıklamasına göre, bir kullanıcının eylemlerini gözetlemek için kullanılan bir tür kötü amaçlı yazılım olan casus yazılım, ince istemciler de dahil olmak üzere farklı cihaz türlerindeki kullanıcıları hedefliyor.
İnce istemciler, kalın istemciler olarak da bilinen geleneksel dizüstü veya masaüstü bilgisayarlardan çok daha düşük maliyetle çalışma alanları kurmayı mümkün kılan, dünya genelinde kurumsal ağlarda bulunan aygıtlar olarak bilinir.
Geleneksel bir işletim sistemindeki ince istemci, casus yazılımlar da dahil olmak üzere farklı baskın türleri için potansiyel bir hedef olarak görülebilirken, ince istemci şirket ağına giriş noktası görevi görebilir. Bunlar, gizli bilgilere erişim elde etmek, ağdaki diğer makineler üzerinde kontrol elde etmek ve kötü amaçlı yazılımları çalıştırmak için birçok siber arıza gerçekleştirmek için kullanılabilir.
Kaspersky uzmanlarına göre, herhangi bir ince istemcide siber hatalar tarafından yararlanılabilecek 60’tan fazla güvenlik açığı vardır.
Şirket, sürekli gelişen ve çeşitlenen siber tehditlere karşı Siber Bağışıklık yaklaşımını desteklemektedir.
Kaspersky Secure Remote Workspace çözümü, önce güvenlik tasarım ilkesi ve geleneksel ince istemcileri siber saldırılara karşı daha dirençli hale getiren Siber Bağışıklık yaklaşımı üzerine inşa edilmiş, yönetilebilir ve işlevsel bir ince istemci altyapısı sunar. Küresel bir ince istemci üreticisi olan Kaspersky ve Centerm, dünyanın ilk Siber Bağışıklıklı ince istemcisi KTC’yi (Kaspersky İnce İstemci) üretti.
Bu ince istemci, ek antivirüs savunma araçları gerektirmez. Analizin temeli, bir mikro çekirdek işletim sistemi olan KasperskyOS’tur. KTC, siber saldırganların klasik ince istemcilerde yaygın olan çok çeşitli güvenlik açıklarından yararlanma olasılığını ortadan kaldırır. Analizin diğer bir bileşeni olan birleşik yönetim konsolu, ince istemci altyapısının yönetilmesi ve kontrol edilmesi sorununu da çözmektedir.
Kaspersky Secure Remote Workspace, kamu sektörü, eğitim kurumları, üretim, akaryakıt ve elektrik branşı, sağlık, finans kurumları ve benzeri gibi örnek görevlere ve standart bir dizi uygulamaya sahip birden fazla iş biriminin kullanıldığı birçok alan için uygun bir çözüm olarak öne çıkıyor. perakende.
“Siber bağışıklık sistemine yönelik saldırılar etkisiz olacaktır”
Kaspersky uzmanları, 2023’ün başında Türkiye’de casus yazılımların saldırısına uğrayan kullanıcı sayısının yüzde 13,7 arttığını açıkladı.
KasperskyOS İş Geliştirme Başkanı Victor Ivanovsky, kuruluşların uzak çalışma alanları kurmanın uygun maliyetli yollarını ararken, özellikle pandemiden sonra ince istemcilerin popülerlik kazandığına dikkat çekerek şunları söyledi:
“Ayrıca, birçok kişi kötü amaçlı yazılımlara geleneksel makinelerden daha sadık olduklarına inanıyor. Ancak bu inancın bir efsaneden başka bir şey olmadığını söylemeliyiz. Klasik işletim sistemlerini çalıştıran ince istemciler savunmasızdır. Dahili araştırmamız bunu 10 dakikadan daha kısa sürede kolaylaştırdı. Bir araçla saldırıya uğrayabileceklerini ve basitçe kullanıcıları gözetlemek ve gizli verileri yakalamak için kullanılabileceğini gösteriyor. İnce istemci geliştirmenin geleceğini siber bağışıklığın belirlemesi gerektiğine inanıyoruz. Siber bağışıklık sistemine yapılan saldırılar etkisiz olacaktır çünkü bu sistemler siber akın ortamında bile çalışmaya devam eder ve potansiyel saldırganların zarar görmesini engeller.”