Haber

Moskova’da asker eşlerinin protestosu: En az 27 kişi gözaltına alındı

Eşlerinin Rusya’da savaşmak üzere Ukrayna’ya gönderilmesini protesto eden bir grup kadın, başkent Moskova’da bir araya geldi. Rusya’da toplanma özgürlüğü alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu OVD-Info, en az 27 kişinin gözaltına alındığını, gözaltına alınanların çoğunun gazeteci olduğunu bildirdi.

Reuters haber ajansının haberine göre, savaşa gönderilen askerlerin eşlerini temsil eden bir grup, Meçhul Asker anıtına çiçek bırakmak için Kremlin duvarında bir araya geldi. OVD-Info, en az 27 kişinin gözaltına alındığını ve gözaltına alınanlardan bazılarının daha sonra ayrılmalarına izin verildiğini bildirdi. Moskova’nın çeşitli noktalarında benzer şekilde bir grup kişinin daha gözaltına alındığı paylaşıldı.

PUTİN’İN SEÇİM KAMPANYASI OFİSİNİ ZİYARET ETTİLER

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in geçtiğimiz Eylül ayında yayınladığı kararname uyarınca, savaşa gönderilen erkeklerin eşleri, anneleri ve kardeşleri, yakınlarının savaştan sonra evlerine dönmesini talep ediyor. Bugünkü eyleme ilişkin açıklama yapan Moskova Savcılığı, eylemin “yetkililerle uyum içinde gerçekleştirilmediğini” belirterek, “izinsiz gösterilere davet edilmeye ve bunlara katılmaya” karşı uyarıda bulundu.

20 Ocak’ta Ukrayna’da savaşan Rus askerlerinin eşlerinden oluşan bir heyet Putin’in seçim kampanyası ofisini ziyaret etti ve kadınlardan biri Putin’in karısının geri dönmesi için ne zaman karar çıkaracağını sordu. ‘Eve Dönüş Yolu’ adlı askeri eşler platformunun ziyareti sırasında bir kampanya görevlisi, Ukrayna’daki Rus askerlerinin ‘vatanı savunduklarını’ ve onlar için dua etmesi gerektiğini söyleyen kadın protestocuyla hararetli bir sohbete girişti.

“Peki sırada ne var? Savunma Bakanlığı parasını harcadı; şimdi askerlerimizin kalan son canlarını da almaları için her şeyi mi yapmalıyız?” dedi Maria Andreyeva adında bir kadın. O sordu. ‘Bacakları ve kolları olmayan hasta bir adam’ olan kocasından geriye ne kalacağını soran Andreyeva, “Orada ne olduğunu bilmiyor musun?” dedi.

(DIŞ HABER SERVİSİ)

haber-refahiye.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu