Haber

Terör operasyonunda Amerikan, Jamaika ve Meksika doları ele geçirildi

Terör operasyonunda Amerikan, Jamaika ve Meksika doları ele geçirildi

AKSARAY – Aksaray’da terör örgütü üyelerine yönelik düzenlenen operasyonda 3 şüpheli yakalanarak gözaltına alınırken, evlerinde yapılan aramalarda yaklaşık 600 bin TL değerinde Amerikan “F” serisi dolar banknotlar bulundu. Dolar, Jamaika Doları, Meksika Doları, Suudi Arabistan Riyali, Romanya Leyi, Türk Lirası. Banknotlar ve çeşitli belgeler ele geçirildi.

Operasyon Aksaray merkezde 5 farklı adrese gerçekleştirildi. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen “Göçmen Kaçakçılığı, Silahlı Terör Örgütüne (FETÖ/PDY) Üyelik, Suç Sonucu Varlıkların Aklanması Suçu” kapsamında 3 şüphelinin takibe alındığı belirtildi. Ofis. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin yaptığı çalışma sonucunda ikametgahları belirlenen 3 kişi, bir süre teknik ve fiziki olarak takip edildi. Takip sırasında yeterli delil ve bulgu üzerine harekete geçen ve operasyon için düğmeye basan TEM grupları, Aksaray merkezde 5 farklı adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda 3 şüpheli de yakalanarak gözaltına alınırken, ev ve işyerlerinde geniş çaplı aramalar yapıldı. Aramalarda, 42 adet “F” serisi 1 Dolar banknot, Amerikan Doları, Jamaika Doları, Meksika Doları, Suudi Arabistan Riyali, Romanya Leyi, yaklaşık değeri 600 bin TL olan Türk Lirası banknotlar, 3 adet dizüstü bilgisayar, 9 adet cep telefonu, 1 adet USB bulundular. hafıza, banka dekontu, not defterleri, hafıza kartları, sim kartlar ve çeşitli belgeler ele geçirildi.

Gözaltına alınan 3 şüphelinin mal varlıklarına tedbir alınırken, banka hesaplarına da bloke konuldu. Terörle Mücadele Şubesi’ndeki sorgularının ardından adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 2’si tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 1 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu